Hasta que se apague el sol

Reproducir vídeo

Títol original: Hasta que se apague el sol

Gènere: Documental

Direcció: Jonas Brander

País: Alemanya

Any: 2023

Durada: 89'

Idioma: Castellà

Subtítols: Castellà

Producció: urua Films

Tema: Activisme, Defensors i defensores dels Drets Humans a Colòmbia, Drets de la terra, Dret a la veritat, justícia i la reparació

Sinopsi: El Procés de Pau de 2016 no va acabar amb el llarg i sagnant conflicte de Colòmbia. Avui en dia, és el país en el que s’assassina a més defensors i defensores dels drets humans, en especial dels que defensen les terres i els recursos naturals. Albeiro Carmairo, líder indígena del suroccident colombià, defensa el seu territori davant de grups armats i empreses multinacionals. D’altra part la justícia i reparació prevista en l’acord de pau té molts temes trabats. Luz Marina Bernal, candidata al premi Nobel de la Pau, lluita perquè es faci justícia sobre els «falsos positius», joves assassinats per ser comptabilitzats com a guerrillers vençuts per l’exèrcit, entre les que hi havia el seu fill.

► Gaudeix d’aquest llargmetratge a FILMIN fins al 28 d’abril.

ESTRENA A CATALUNYA

Premis i Festivals

- Menció Especial del Jurado al Festival De Málaga 2024, Espanya
- Film Wochenende Würzburg 2023, Alemanya
- Visioni Dal Mondo International Competition 2023, Itàlia

Entrades
Presencial

Entrades
Online

Només disponible a la Versió Presencial

Hasta que se apague el sol - Director

Jonas Brander

Cineasta i activista el treball del qual se centra en processos de resistència social i migració. Des del 2013 viu entre Bogotà i Berlín, treballant en projectes audiovisuals a Amèrica Llatina, així com en la construcció de l’organització de drets humans LeaveNoOneBehind a Europa. Jonas Brander ha produït innombrables vídeos de campanyes per a organitzacions de drets humans i ha escrit cròniques per a publicacions alemanyes com Südwind, Jungle World o VICE sobre la resistència social i el conflicte colombià. «Fins que el sol mori» és el seu primer documental de llargmetratge.