Gaza

Reproducir vídeo

Títol original: Gaza

Gènere: Documental

Direcció: Gary Keane, Andrew Mcconnell

País: Irlanda

Any: 2019

Durada: 90'

Idioma: Anglès, árab, hebreu

Subtítols: Català, castellà

Producció: Brendan J. Byrne, Garry Keane, Andrew McConnell & Paul Cadieux

Tema: Ocupació i apartheid a la Franja de Gaza

Sinopsi: Des de fa anys, i sobretot en els darrers mesos, la Franja de Gaza s’ha reduït a una imatge de violència, caos i destrucció. El documental, en canvi, mira la vida més enllà d’això: la quotidianitat, la intimitat de les famílies i els paisatges més enllà dels titulars. Amb una fotografia impressionant, aquest llargmetratge d’observació mostra un poble afectat pel conflicte, però no definit per ell. Mitjançant les persones que seguim, escoltem històries personals i obtenim una comprensió matisada de com és la vida dels ciutadans de Gaza. Gaza és un retrat tendre i humà d’una humanitat ferotgement assetjada.

► Gaudeix d’aquest llargmetratge a FILMIN fins al 28 d’abril.

Premis i Festivals

- Sundance Film Festival 2019, EUA
- Munich Film Festival 2020, Alemanya
- New York Festival 2020, EUA
- Palm Springs International Film Festival 2020, EUA
- Belfast Film Festival 2019, Regne Unit

Entrades
Presencial

Entrades
Online

Només disponible a la Versió Presencial

Gaza - Directors

Gary Keane, Andrew Mcconnell

GARRY KEANE
El 1992, després d’estudiar cinema al London College of Communication i a la Irish National Film School, va treballar com a director de fotografia a Nova York i Londres, abans d’instal·lar-se finalment a Irlanda, on ha estat realitzador de documentals durant els últims 25 anys. En aquest temps, Garry ha dirigit més de 100 hores de documentals de televisió per a emissores europees i estatunidenques en més de 20 països a tot el món. El 2011 va crear Real Films i des de llavors els documentals de Keane han estat nominats a 11 premis de l’Acadèmia de Cinema i Televisió d’Irlanda; d’aquests, les seves pel·lícules han guanyat quatre, incloent-hi dues en la categoria de Millor Director: la de TV el 2013 i 2018.

ANDREW MCCONNELL
Fotògraf guardonat que porta més de 15 anys cobrint esdeveniments mundials. El seu treball se centra sovint en temes de conflicte i desplaçament i ha aparegut moltes de les millors publicacions del món. Ha treballat en profunditat en temes com la crisi de refugiats sirians, el conflicte a la República Democràtica del Congo i l’oblidat poble sahrauí del Sàhara Occidental, per la qual cosa va ser guardonat amb el primer lloc als World Press Photo Awards. Amb seu a Beirut, ha treballat per tot l’Orient Mitjà durant els últims 8 anys. «Gaza» és el seu primer treball com a cineasta i segueix els seus projectes fotogràfics en el territori assetjat que va començar el 2010.

Filmografía

Garry Keane
– The Writing in the Sky (2011)
– Sharjah Safari (2022)
– In the Shadow of Beirut (2023)

Andrew McConnell
– The Screaming Minority (2018)