Premis 4a edició

Premi a Millor Pel·lícula

Sota el cel de Damasc

Reprodueix vídeo

Veredicte del jurat: El Jurat ha decidit atorgar el Premi IMPACTE! a la Millor Pel·lícula de 2024 a Sota el cel de Damasc, de Heba Khaled, Talal Derki i Ali Wajeeh (Dinamarca, Síria, Alemanya, EUA, 2023), pel seu gran valor cinematogràfic i innovador. La pel·lícula es construeix de manera col·lectiva, una idea que xoca amb l’individualisme que, sovint, s’associa al procés de creació. Des del punt de vista del contingut, mostra les múltiples manifestacions de la violència contra la dona i fa una valenta radiografia sobre els efectes psicològics de la guerra de Síria sobre les dones.

Reprodueix vídeo

Premi al Valor Humà

Aamelat, jornaleres de la guerra

Reprodueix vídeo

Veredicte del jurat: El Jurat ha decidit atorgar el Premi IMPACTE! al Valor Humà de 2024 a Aamelat, jornaleres de la guerra, de Eva Parey (Espanya, 2023), perquè valora la complicació de gravar en un camp de refugiats, d’endinsar-se en la intimitat de les protagonistes que viuen en condicions tan dures i denunciar una violència força silenciada, com és l’explotació laboral de dones i infants en uns indrets on s’hi espera acollida i protecció. El Jurat fa èmfasi en els vincles de sororitat que teixeixen les protagonistes per protegir-se del masclisme que les sotmet a un esclavatge inhumà.

Reprodueix vídeo

Premi al Millor Curtmetratge
(votació online popular)

Puntes trencades

Reprodueix vídeo

Atorgat per votació popular online: El públic que ha visionat els curtmetratges durant la versió online ha votat majoritàriament Puntes trencades (Split Ends), de Alireza Kazemipour (Iran, 2022) com a Millor Curtmetratge IMPACTE!. En el moment de la seva selecció, l’equip de programació va valorar el to lleuger de la narració per denunciar la dramàtica repressió de les dones iranianes per part del règim del seu país, simbolitzada en l’obligació de dur el cap cobert per un mocador. A més de posar en evidència l’aleatorietat i absurd de la llei, el desenllaç fa una reivindicació joiosa del dret a la protesta, fonamental per defensar i reivindicar els drets humans. Tot això en una ficció que és una magnífica mostra de la qualitat cinematogràfica dels creadors i creadores independents de l’Iran, les obres dels quals són també una manifestació de llibertat d’expressió, per sobre de la censura del govern.

Reprodueix vídeo

Jurat 4a edició

Isabel Gardela

Isabel Gardela

Guionista i directora dels curtmetratges J.V., Caps i L’Olfacte, un dels episodis del llargmetratge col·lectiu El domini dels sentits, i dels llargmetratges Tomándote i Collage.

Llicenciada en Filosofia (UB), Tècnica en Imatge Fílmica (E.M.A.V.), Màster en Guió (UAB) i Predoctorada en Comunicació (UPF). Amb més de vint anys d’experiència com a docent a diferents Universitats i Centres Formatius, actualment, és professora associada a la Universitat Pompeu Fabra i té dos projectes cinematogràfics en fase de finançament

Isabel Gardela

Joan Antoni Gonzàlez Serret

Joan Antoni Gonzàlez

Productor de cinema, va estudiar dret, periodisme i cine, a BCN, MAD, Paris i Praga, Va dirigir l’ICC del 1977 fins el 2015, ha produït centenars de documental i ficció per a cinema i TV, en especial cinema d’autor, B. Stora i L. Jaui, França, N. Mimica, R. Faenza, M. Risi, P. Scimeca, D. Argento, J. Baier, M. Alexandre, RFA, F. Betriu, P. Portabella, J. L. Guerin, P. Malo, M. Camus, J. Jordal etc.

Ha representat els productors en la negociació legislativa amb el govern espanyol, assessor al Parlament de Cat, ponent al Senat espanyol, Llei propietat intel·lectual, redactor llei Ens Autònom.

Ha estat jurat al Ciutat de BCN, Bienal, Premio Nacional de Cine, ha donat classes en la Carlos III, UPC i Pompeu Fabra. Va ser “La cabeza invisible” de l’organització clandestina de producció i distribució, durant la dictadura franquista, ha rebut premis i reconeixements dels governs britànic i francès i ha obtingut el premi millor productor europeu 2002 a Venecià. Assessor PBS, Greta francesos, European Dist Ofice, i un llar etc.

Joan Antoni Gonzàlez

Sara Carmona

Sara Carmona

Dra. en Sociologia per la UB i professora del Departament de Sociologia de la mateixa universitat des de fa 10 anys. És responsable de la Mentoria Acadèmica dels estudiants procedents de zones en conflicte de la Fundació Solidaritat UB. Investigadora qualitativa especialitzada en el llenguatge visual i audiovisual.

Treballa amb especial interès les desigualtats socials amb l’objectiu de trobar formes d’integració i acceptació. Coneixedora de les societats arabomusulmanes, sensible a les qüestions de gènere i a les qüestions d’exclusió en general.

Activista pro-drets humans per a tots.

Sara Carmona