L’escombra alliberada

Reproducir vídeo

Títol original: Le balai libéré

Gènere: Documental

Direcció: Coline Grando

País: Bèlgica

Any: 2023

Durada: 88'

Idioma: Francès

Subtítols: Català

Producció: CENTRE VIDEO DE BRUXELLES

Tema: Drets laborals, Autogestió, Cooperativisme

Sinopsi: A la dècada de 1970, les dones de neteja de la Universitat Catòlica de Lovaina van acomiadar el seu cap i van crear la seva cooperativa de neteja, Le Balai Libéré.
50 anys després, el personal de neteja de la mateixa universitat, ara mixt, es reuneix amb les treballadores d’ahir: treballar sense cap, segueix sent una opció viable en l’estat actual d’hegemonia capitalista?

Premis i Festivals

- Docslisboa 2023, Portugal
- Festival international Filmer le travail 2023, França

Entrades
Presencial

Entrades
Online

Només disponible a la Versió Presencial

Le Balai Libéré - Directora

Coline Grando

Nascuda a França, va obtenir un Màster en Direcció a l’IAD (Brussel·les) el 2015, amb la seva pel·lícula de graduació «Les Saisons». Va dirigir el seu primer llargmetratge documental «La Place de l’homme» produït pel Centre Vidéo de Bruxelles. El 2019 continua explorant l’avortament, però aquesta vegada des del punt de vista dels metges que el realitzen amb «Les mains des femmes», encarregat per la Fédération Laïque des Centres de Planning Familial i el CVB. La pel·lícula dona veu als metges en la seva pràctica. «Com se senten els metges que realitzen avortaments? Per què ho fan? Què en treuen? On resideixen les seves pors i conviccions?».

Filmografía

– La Place de l’Homme (2017)
– Le Souffle Court (2023)