L’aficionada al futbol

Reproducir vídeo

Títol original: The Football Aficionado

Gènere: Documental

Direcció: Sharmin Mojtahedzadeh, Paliz Khoshdel

País: Iran

Any: 2023

Durada: 72'

Idioma: Persa

Subtítols: Català

Producció: Paliz Khoshdel & Sharmin Mojtahedzadeh

Tema: Violència de gènere, Repressió de les dones a Iran

Sinopsi: Zahra, una entusiasta del futbol iranià de 27 anys, dona suport al Persepolis, un dels equips de futbol més importants de Teheran. Tanmateix, a causa d’una llei no escrita a l’Iran, les dones tenen prohibit assistir als partits de futbol als estadis. Ella i les seves amigues ho intenten, un cop rere l’altre, i ho difonen per xarxes socials.

ESTRENA A ESPANYA

Premis i Festivals

- Millor Documental al Busan International Film Festival 2022, Xina
- Millor Documental al Cinema of The World Film Festival 2023, India
- Festival del Cinema dei Diritti Umani di Napoli 2023, Itàlia
- Ecrans Des Mondes Documentary Film Festival 2023, França

Entrades
Presencial

Entrades
Online

Només disponible a la Versió Presencial

The Football Aficionado - Directors

Sharmin Mojtahedzadeh, Paliz Khoshdel

Paliz Khoshdel és cineasta, DOP, editor i productor independent. Va començar la seva carrera l’any 2001 fent vídeos però també pel·lícules etnogràfiques i històriques. Des del 2009 treballa com a realitzador i productor documental i experimental. Moltes de les seves pel·lícules tracten sobre la joventut iraniana i les seves activitats clandestines.

Sharmin Mojtahedzadeh és un cineasta, productor i fotògraf iranià. Nascut a Teheran, Iran, Sharmin va iniciar inicialment una carrera en Gestió Industrial, amb el suport d’un grau MBA i més d’11 anys d’experiència en el camp. Començant el seu viatge cinematogràfic el 2012, ha destacat constantment els temes dels drets humans, els problemes de les dones i les facetes de la humanitat que sovint es passen per alt en les narratives principals.

Filmografía

Paliz Khoshdel
– Old Heritage (2008)
– Street Sultans (2010)
– Mutiny of Colors (2017))

Sharmin Mojtahedzadeh
– Life In War (2013)
– Life as Gift (2013)
– Boat Raising Sails (2016)
– The Wind Catchers of Tehran (2017)