Sororitat. Espai. Igualtat

Reproducir vídeo

Fitxa tècnica

Títol original: ДЕВОЧКИ | СПУТНИК | РАВЕНСТВО

Gènere: Documental

Direcció: Evgenii Chistyakov

País: Kyrgyzstan

Any: 2022

Duració: 14'

Idioma: Rus

Subtítols: Català

Producció: Media-K Internews project+ FHI360

Tema: Empoderament femení, Dona i ciència, Violència de gènere

Sinopsis: Kyzzhibek Batyrkanova és la directora del primer programa que prepara el llançament d’un nanosatèl·lit des del Kirguizistan. Profundament compromesa en la construcció de satèl·lits, Batyrkanova ha involucrant altres noies joves en aquest projecte, amb la idea de difondre també el feminisme. Anteriorment, Kyzzhibek va viure una relació abusiva que incloïa assetjament i l’amenaça d’un matrimoni forçat. Encara li costa parlar-ne, però vol fer-ho per difondre el feminisme i denunciar les relacions abusives amb el seu propi exemple. Els amics i el programa espacial l’han ajudat en un període difícil de la seva vida.

ESTRENA CATALUNYA

Premis i Festivals

- Premi a la millor pel·lícula sobre Igualtat de Gènere a l'International Filmfestival of Documentary Films on Human Rights "Bir Duino Kyrgyzstan" 2022, Kirguizistan
- MujerDOC - International Documentary Film Festival 2023, Espanya (Soria)

Entrades
Presencial

Del 3 al 7 de maig

Entrades
Online

Del 8 al 21 de maig

Del 8 al 21 de maig

Evgenii Chistyakov

Evgeny Chistyakov va néixer el 1988. És un director i guionista independent que viu a Biškek (Kirguizistan). El 2019 es va graduar a VGIK VK KIT Moscou, Rússia, amb una llicenciatura en direcció cinematogràfica. Guanyador en la categoria Millor Director pel film Tash-Kumyr al VII Festival Internacional de Cinema dels països de la CIS, els Estats Bàltics i Geòrgia Kirguizistan – un país de curtmetratges. Guanyador del sisè fòrum de joves cineastes dels països de la CIS Umut en la categoria Millor Pel·lícula.

Filmografía

– Sorority. Space. Equality (2022)
– Tash-Kumyr (2017)

Versió Online —

A la icona de la dreta del vídeo trobaràs el botó de lloguer