Sistema de sistemes

Reproducir vídeo

Fitxa tècnica

Títol original: System of Systems

Gènere: Curtmetratge Documental

Direcció: Jean-François Manicom & Fabienne Viala Manicom

País: Gran Bretanya

Any: 2022

Duració: 23'

Idioma: Anglès, Francès, Castellà

Subtítols: Català

Producció: University of Warwick - School of Modern Languages and Cultures

Tema: Drets Humans, Justícia mediambiental, Racisme, Colonialisme

Sinopsis: En un món de caos climàtic i social, una dona d’origen caribeny repassa el seu passat i reflexiona sobre el seu futur. Sent que la lluita per la igualtat racial i de gènere en la qual s’ha embarcat des de jove potser l’ha fet perdre l’urgència de la justícia climàtica, ara determinant. Buscant respostes, es torna vers els seus avantpassats, que li expliquen que la degradació climàtica del planeta va començar amb l’esclavitud. Sorpresa de descobrir que el sistema de plantacions fos l’inici del sistema de generació de beneficis que va portar a la distopia en la qual habitem, la protagonista es llança a un viatge per connectar amb el seu destí, un destí en el qual totes les vides, humanes i no humanes, tenen un paper a jugar en la restauració de l’equilibri còsmic.

ESTRENA MUNDIAL

Entrades
Presencial

Del 3 al 7 de maig

Entrades
Online

Del 8 al 21 de maig

Del 8 al 21 de maig

Jean-François Manicom & Fabienne Viala Manicom

Jean-François Manicom és un fotògraf conceptual i director de cinema de Guadelupe, guanyador del Festival Internacional de Cinema FEMI el 2012 per Pas (52 minuts). Influenciat per la seva ascendència caribenya complexa, fragmentada i recuperada mentre viu dins i fora del Carib, Manicom s’ha establert al Regne Unit com a Comissari Principal d’Exposicions sobre l’Esclavitud transatlàntica i Llegats al Museu Internacional de l’Esclavitud de Liverpool.

Fabienne Viala Manicom és Professora d’Estudis Llatinoamericans i del Carib a la Universitat de Warwick (Regne Unit). La seva expertesa en les cultures del Carib s’ha nodrit de connexions de tota la vida amb les illes i els pobles de Guadelupe, Martinica, Cuba i Puerto Rico. La seva recerca actual explora les connexions entre els llegats de l’esclavitud i l’emergència climàtica global al planeta Terra.

Filmografía

– System of Systems (2022)
– La Piste Tarzan (2014)
– Pas (2012)

Versió Online —

A la icona de la dreta del vídeo trobaràs el botó de lloguer