No podreu parar la música

Reproducir vídeo

Fitxa tècnica

Títol original: You Can't Stop the Music

Gènere: Curtmetratge Ficció

Direcció: Mohammed Hashim Didari

País: Afghanistan / Finlàndia

Any: 2022

Duració: 25

Idioma: Persa

Subtítols: Català

Producció: Icebreaker Productions

Tema: Totalitarisme, Fonamentalisme, Repressió educativa i artística, Afganistan

Sinopsis: Akbar Adeli era estudiant de música a la Universitat de Kabul quan els talibans van tornar a prendre el control de l’Afganistan. Sota el règim talibà la música s’ha convertit en una activitat molt perillosa, sobretot perquè Akbar toca música pop occidental. Per por, Akbar va amagar la seva guitarra; però la seva passió era massa gran. Quan un amic li va demanar que toqués en un projecte, Akbar va accedir, però van haver de parar els assajos perquè un veí els va denunciar, i Akbar va ser castigat. Ara somia amb un temps en què la llibertat torni a Kabul, i els artistes, poetes, músics i periodistes puguin exercir les seves vocacions lliurement. Però mentre aquest moment no arribi, Akbar haurà de prendre una decisió difícil.

ESTRENA ESPANYA

Premis i Festivals

- Refugee Film Festival 2022, Finlàndia
- Nepal Human Rights International Film Festival 2022, Nepal
- Ethnografilm Paris 2023, França

Entrades
Presencial

Del 3 al 7 de maig

Entrades
Online

Del 8 al 21 de maig

Del 8 al 21 de maig

Mohammed Hashim Didari

Hashim Didari és un director, escriptor, cinematògraf, editor i, de vegades, fins i tot, productor. Es va graduar en Belles Arts a la Universitat de Kabul el 2009. Actualment està establert a Alemanya. La seva primera pel·lícula, Ant, va ser nominada al premi de curtmetratges al Didor International Film Festival de Dushanbe, Tajikistan, el 2010. Va ser projectada en cinemes i emesa pel servei de radiodifusió pública de Tajikistan. El segon curtmetratge de Hashim Didari és Film and Life, que va ser presentat al Mehrgan International Film Festival d’Afganistan el 2015. El seu curtmetratge Bakery, del 2017, ha estat nominat en diversos festivals internacionals de cinema.
Hashim també ha treballat com a cinematògraf i operador de càmera en diverses pel·lícules. Ha treballat a empreses de mitjans de comunicació, tant internacionals com basades a Afganistan. Els seus empleadors han inclòs UNICEF, Euronews i Iran International, i ha participat en el projecte de cinema del British Council, «Afganistan canvia», 2002-2014. En els últims anys ha treballat a Zawia Media, que tenia estrets lligams amb el Govern d’Afganistan. El 15 d’agost del 2021, Hashim va rebre una trucada dient-li que no anés a treballar. El director de l’empresa havia fugit. Hashim va continuar treballant en secret. L’agost del 2022, va aconseguir arribar a Alemanya.

Filmografía

– Film&Life (2015)
– Bakery (2018)

Versió Online —

A la icona de la dreta del vídeo trobaràs el botó de lloguer