Us prometo el paradís

Sinopsi: Després d’una tràgica baralla, Eissa, un jove emigrant africà a Egipte, va a la recerca desesperada d’una sortida per salvar els seus éssers estimats.

Why

Sinopsi: Per què aquesta guerra? Per què ens disparen? Per què ho destrueixen tot? Per què tinc por? Per què ens volen matar? Per què tant odi? Per què assassinen els nostres fills? Per què ens humilien? Per què ens ho prenen tot? Per què he de fugir? Per què algú ha decidit esborrar-ho tot?

You play my father

Sinopsi: Per primera vegada, una supervivent i un casc blau comparteixen escenari per representar el genocidi de Srebrenica, la massacre més gran d’Europa des de la Segona Guerra Mundial.

Números estranys

Sinopsi: Curt documental creatiu sobre les pors i inseguretats d’una migrant russa als EUA davant del seu futur en la que pensava que seria la seva nova llar. La pel·lícula empra una amalgama de materials d’arxiu i elements performatius per crear un tapís visual que submergeix l’espectador en el viatge interior de la protagonista.

Puntes trencades

Sinopsi: Una dona calba i un home amb els cabells llargs intenten que un oficial de policia els eximeixi de les sancions que els han posat per conduir sense hijab.

La veu dels altres

Sinopsi: Rim és una intèrpret tunisiana que treballa a França en procediments d’asil. Cada dia tradueix les històries d’homes i dones exiliats, les veus dels quals li plantegen preguntes sobre la seva pròpia història.

Les fronteres mai moren

Sinopsi: Una família kurda es veu obligada a abandonar casa seva a causa de la guerra a la seva terra. Tenen un camí difícil per arribar a la frontera.

Jaula libre

Sinopsi: En aquest pla seqüència, Ismael és ingressat a la presó i incomunicat. En la seva solitud escolta un xiulet provinent de l’interior de la presó. Intenta respondre-hi, però no sap xiular. Mentre ho continua intentant la càmera mostra els dibuixos a les parets indicant el pas del temps. Gran i desesperat, després d’anys aconsegueix […]

Insubmises

Sinopsi: La gravetat de la violència comesa per l’estat del Marroc contra les dones sahrauís, i el coratge de cinc activistes que lluiten pels seus drets amb una determinació indestructible.

Flashback for the Future

Sinopsi: L’obra Flashback, del músic Ihor Poklad, que proposa una reflexió sobre el temps, serveix de base per a que uns ballarins i ballarines ucraïnesos expressin els seus sentiments sobre la guerra que els rodeja. Mentre, el mestre reviu la seva experiència amagat al soterrani de casa seva durant dues setmanes, quan l’exèrcit rus va […]