Us prometo el paradís

Sinopsi: Després d’una tràgica baralla, Eissa, un jove emigrant africà a Egipte, va a la recerca desesperada d’una sortida per salvar els seus éssers estimats.

Why

Sinopsi: Per què aquesta guerra? Per què ens disparen? Per què ho destrueixen tot? Per què tinc por? Per què ens volen matar? Per què tant odi? Per què assassinen els nostres fills? Per què ens humilien? Per què ens ho prenen tot? Per què he de fugir? Per què algú ha decidit esborrar-ho tot?

You play my father

Sinopsi: Per primera vegada, una supervivent i un casc blau comparteixen escenari per representar el genocidi de Srebrenica, la massacre més gran d’Europa des de la Segona Guerra Mundial.

Números estranys

Sinopsi: Curt documental creatiu sobre les pors i inseguretats d’una migrant russa als EUA davant del seu futur en la que pensava que seria la seva nova llar. La pel·lícula empra una amalgama de materials d’arxiu i elements performatius per crear un tapís visual que submergeix l’espectador en el viatge interior de la protagonista.

Mandilakhe. Deixeu-me construir

Sinopsi: Retrat d’un jove marginalitzat, en la pobresa absoluta, a punt de ser desallotjat de la seva barraca per deixar pas a un pla urbanístic a un barri en construcció de Ciutat del Cab.

The Painter’s Room

Sinopsi: Al bell mig de la idíl·lica Dinamarca es troba Kærshovedgård, una antiga presó que ara s’utilitza com a centre de deportació. Entre els residents hi ha Artin, un jove constructor de cos iranià, i Jahan, un kurd que recentment ha descobert el seu amor per la pintura. Malgrat el seu futur aparentment desesperat, troben […]

Insubmises

Sinopsi: La gravetat de la violència comesa per l’estat del Marroc contra les dones sahrauís, i el coratge de cinc activistes que lluiten pels seus drets amb una determinació indestructible.

Flashback for the Future

Sinopsi: L’obra Flashback, del músic Ihor Poklad, que proposa una reflexió sobre el temps, serveix de base per a que uns ballarins i ballarines ucraïnesos expressin els seus sentiments sobre la guerra que els rodeja. Mentre, el mestre reviu la seva experiència amagat al soterrani de casa seva durant dues setmanes, quan l’exèrcit rus va […]

Donde no habite el olvido

Sinopsi: Huelva va patir una dura repressió per part dels revoltats durant els anys de la guerra civil i el franquisme. Tot i que a partir del mes d’agost de 1936 ja no hi va haver contesa a la província, s’han recomptat més de 8000 desapareguts i 126 fosses. Una carta de comiat, llocs de […]

El cosmonauta sirià

Sinopsi: Història de Muhammed Faris, el primer sirià que va anar a l’espai exterior, a l’estació soviètica Soyuz. Tot i ser un heroi nacional, amb l’adveniment de l’actual guerra de Síria es veu obligat a fugir del país, ja que les seves idees per una Síria lliure el confronten amb Bashar al-Assad i el converteixen […]