Los Índalos

Reproducir vídeo

Fitxa tècnica

Títol original: Los índalos

Gènere: Documental

Direcció: Roberto Persano, Santiago Nacif Cabrera, Andrés Martínez Cantó

País: Argentina

Any: 2019

Duració: 70'

Idioma: Castellà

Producció: Roberto Persano, Juan Andrés Martínez Cantó

Tema: Memòria històrica d’Espanya i guerrilla llatinoamericana (Nicaragua i Argentina)

Sinopsis: Aurora Sánchez “La Cachorra”, hereva d’una nissaga de revolucionaris, ens convida a conèixer la seva història familiar. Una història que s’inicia amb la lluita dels seus pares a l’Espanya republicana i la seva posterior arribada a l’Argentina. Tot un segle de militància, de sang vessada i de vides ofrenades a la revolució. Roberto i Iván, el seu germà i fill, comparteixen trinxera en la triomfant Nicaragua sandinista i, com un caprici del destí, comparteixen desaparició durant l’atac a la caserna militar de la Tablada.

La 1ª edició d’IMPACTE! ha acabat. Subscriu-te al newsletter per a estar al corrent de totes les novetats. Ens veiem en 2022!

Torna al menú d’Activitats
Torna al menú de Llargmetratges documentals
Torna al menú de Llargmetratges de ficció
Torna al menú de Curtmetratges

ESTRENA A CATALUNYA

Premis i Festivals

- XVII Festival Internacional de Documentals Santiago Álvarez, Santiago - Cuba (2019)
- Selecció Oficial XI Trobada (2019)

Entrades
Online

La 1ª edició d’IMPACTE! ha acabat. Subscriu-te al newsletter per a estar al corrent de totes les novetats.

Roberto Persano, Santiago Nacif Cabrera, Andrés Martínez Cantó

Roberto Persano va néixer a Buenos Aires, Argentina l’any 1976. És Llicenciat en Ciències de la Comunicació (UBA). Estudia realització documental amb Pino Solanas, Fernando Birri i Tristan Bauer (UNSAM). L’any 2006, va fundar la productora Estudio Sigil – Comunicación & Sociedad, des d’on ha realitzat cinc llargmetratges documentals: “Estamos ganando: Periodismo y censura en la guerra de Las Malvinas” (2005), “El Almafuerte” (2009), “Nicaragua, sueño de una generación” (2012), “La parte por el todo” (2015), “Los Índalos” (2019). És membre de l’associació de documentalistes d’Argentina (DOCA).

Santiago Nacif Cabrera, llicenciat en Comunicació (UBA). Des de fa més de 10 anys es dedica a la realització de documentals (guió, direcció i producció). A més, és docent de nivell mitjà i terciari. Com a director ha realitzat el “El Almafuerte” (2010), “Nicaragua, sueño de una generación” (2012), “La parte por el todo” (2015) i “Los Índalos” (2019).

Juan Andrés Martínez Cantó va néixer a Buenos Aires, el 1977. L’any 2006, va fundar Estudio Sigil, que treballa articulant les àrees institucional, audiovisual i educativa. Fins al dia d’avui és un dels seus directors executius. Actualment és també director executiu de la productora Paimún Cinema. Ha realitzat la producció de més de 15 llargmetratges. Va ser Jurat de Festival LatinArab (2015), de la V Mostra de Curtmetratges per la Identitat (Barcelona – 2016) i del Comitè de Selecció de Projectes del Fòrum de Coproducció Argentí – Colombià (2018).

Versió Online —

A la icona de la dreta del vídeo trobaràs el botó de lloguer