Bajo Fuego

Reprodueix vídeo

Fitxa tècnica

Títol original: Bajo Fuego

Gènere: Documental

Direcció: Sjoerd Van Grootheest, Irene Vélez Torres

País: Colòmbia

Any: 2020

Duració: 82'

Idioma: Castellà

Producció: Mississippi Dragonfly

Tema: Fracàs del Procés de Pau a Colòmbia, reivindicacions camperoles

Sinopsis: Tot i que la pau va ser suposadament signada a Colòmbia, la guerra continua. Bajo Fuego és el retrat d’un grup de camperols cocaleros que sobreviuen enmig dels obstacles més difícils: un govern que endarrereix les seves promeses, amenaces de mort per part de nous actors armats i dificultats econòmiques que suposen una pressió enorme en el dia a dia de les famílies. Mentre els cocaleros busquen la pau al seu territori, la guerra reapareix en les seves vides i provoca de nou desplaçament, repressió i amenaça per la vida.

Activitat: Dijous 22 d’abril a les 19:00 cinefòrum online en aquesta web amb els directors Sjoerd van Grootheest i Irene Vélez-Torres Marta Saiz, membre de l’ong International Action for Peace.

La 1ª edició d’IMPACTE! ha acabat. Subscriu-te al newsletter per a estar al corrent de totes les novetats.

Torna al menú de Llargmetratges documentals
Torna al menú de Llargmetratges de ficció
Torna al menú de Curtmetratges

Premis i Festivals

- Estrena mundia, Mostra Internacional Documental de Bogotà - MIDBO, Colòmbia (2020)
- Selecció Oficial, Festival Internacional de Cinema pels Drets Humans, Colòmbia (2020)
- Millor llargmetratge documental, Festival por los Derechos Humanos de Bogotá (2020)

Entrades
Versió Online

La 1ª edició d’IMPACTE! ha acabat. Subscriu-te al newsletter per a estar al corrent de totes les novetats.

La 1ª edició d’IMPACTE! ha acabat. Subscriu-te al newsletter per a estar al corrent de totes les novetats.

Poster Bajo Fuego - mississippi dragonfly

Sjoerd Van Grootheest, Irene Vélez Torres

Sjoerd Van Grootheest s’ha especialitzat en la producció de documentals sobre assumptes de drets humans i està especialment interessat en la representació de pobles i comunitats marginats i estigmatitzats. La seva última producció es diu “Veus de Guerrilla”, la qual descriu l’any de desmobilització del 6è front de les FARC-EP en un camp de lliurament d’armes i de reincorporació d’aquesta guerrilla al Cauca. Va ser seleccionada en festivals internacionals de cinema Europeu i Amèrica, i va guanyar el premi al Millor documental al Festival Internacional de Cinema pels Drets Humans de Bogotà (2018).

Irene Vélez Torres és Doctora en Geografia Política i Humana de la Universitat de Copenhaguen, Filòsofa (Bs) i MSA en Estudis Culturals de la Universitat Nacional de Colòmbia. Actualment exerceix com a professora titular de la Universitat de la Valle, a l’Escola d’Enginyeria dels Recursos Naturals i de l’Ambient (EIDENAR). Ha enfocat la seva recerca en l’estudi crític i participatiu de conflictes socioambientals, desplaçament intern, i diferències i desigualtats ètniques a Colòmbia. Explora metodologies interdisciplinàries i participatives per analitzar problemes ambientals i crear coneixement acadèmic que sigui també rellevant per a les societats locals. La seva regió d’interès és Amèrica Llatina i les seves connexions glocals, en particular Colòmbia.

Filmografía

Sjoerd Van Grootheest: Guerrilla Voices (2018)

Newsletter

Versió Online —

A la icona de la dreta del vídeo trobaràs el botó de lloguer