Bajo Fuego

Reproducir vídeo

Fitxa tècnica

Títol original: Bajo Fuego

Gènere: Documental

Direcció: Sjoerd Van Grootheest, Irene Vélez Torres

País: Colòmbia

Any: 2020

Duració: 82'

Idioma: Castellà

Producció: Mississippi Dragonfly

Tema: Fracàs del Procés de Pau a Colòmbia, reivindicacions camperoles

Sinopsis: Tot i que la pau va ser suposadament signada a Colòmbia, la guerra continua. Bajo Fuego és el retrat d’un grup de camperols cocaleros que sobreviuen enmig dels obstacles més difícils: un govern que endarrereix les seves promeses, amenaces de mort per part de nous actors armats i dificultats econòmiques que suposen una pressió enorme en el dia a dia de les famílies. Mentre els cocaleros busquen la pau al seu territori, la guerra reapareix en les seves vides i provoca de nou desplaçament, repressió i amenaça per la vida.

Activitat: Pots veure aquí el cinefòrum online que va tenir lloc el 22 d’abril de 2021 amb els directors Sjoerd van Grootheest i Irene Vélez-Torres Marta Saiz, membre de l’ong International Action for Peace.

La 1ª edició d’IMPACTE! ha acabat. Subscriu-te al newsletter per a estar al corrent de totes les novetats. Ens veiem en 2022!

Torna al menú d’Activitats
Torna al menú de Llargmetratges documentals
Torna al menú de Llargmetratges de ficció
Torna al menú de Curtmetratges

Premis i Festivals

- Estrena mundia, Mostra Internacional Documental de Bogotà - MIDBO, Colòmbia (2020)
- Selecció Oficial, Festival Internacional de Cinema pels Drets Humans, Colòmbia (2020)
- Millor llargmetratge documental, Festival por los Derechos Humanos de Bogotá (2020)

Entrades
Online

La 1ª edició d’IMPACTE! ha acabat. Subscriu-te al newsletter per a estar al corrent de totes les novetats.

La 1ª edició d’IMPACTE! ha acabat. Subscriu-te al newsletter per a estar al corrent de totes les novetats.

Sjoerd Van Grootheest, Irene Vélez Torres

Sjoerd Van Grootheest s’ha especialitzat en la producció de documentals sobre assumptes de drets humans i està especialment interessat en la representació de pobles i comunitats marginats i estigmatitzats. La seva última producció es diu «Veus de Guerrilla», la qual descriu l’any de desmobilització del 6è front de les FARC-EP en un camp de lliurament d’armes i de reincorporació d’aquesta guerrilla al Cauca. Va ser seleccionada en festivals internacionals de cinema Europeu i Amèrica, i va guanyar el premi al Millor documental al Festival Internacional de Cinema pels Drets Humans de Bogotà (2018).

Irene Vélez Torres és Doctora en Geografia Política i Humana de la Universitat de Copenhaguen, Filòsofa (Bs) i MSA en Estudis Culturals de la Universitat Nacional de Colòmbia. Actualment exerceix com a professora titular de la Universitat de la Valle, a l’Escola d’Enginyeria dels Recursos Naturals i de l’Ambient (EIDENAR). Ha enfocat la seva recerca en l’estudi crític i participatiu de conflictes socioambientals, desplaçament intern, i diferències i desigualtats ètniques a Colòmbia. Explora metodologies interdisciplinàries i participatives per analitzar problemes ambientals i crear coneixement acadèmic que sigui també rellevant per a les societats locals. La seva regió d’interès és Amèrica Llatina i les seves connexions glocals, en particular Colòmbia.

Filmografía

Sjoerd Van Grootheest: Guerrilla Voices (2018)

Versió Online —

A la icona de la dreta del vídeo trobaràs el botó de lloguer