Cineclub IMPACTE!

Cineclub #07
Dia Internacional per la Pau
Reproducir vídeo
Teresa Turiera-Puigbò
Espanya. 2020. Doc. 52′. VOSC
Cineclub #07
Dia Internacional per la Pau
20 sep. 2023, 19:00
Gratuït amb reserva

SINOPSIS

La càmera se situa al costat de la Meliha, bosniana musulmana; la Nevenka, bosniana d’origen croat; i la Milica, bosniana d’origen serbi. Totes tres, a més de ser supervivents de la guerra de Bòsnia, comparteixen una mateixa tragèdia: van ser torturades i violades com a estratègia de neteja ètnica i, 25 anys després del conflicte, encara lluiten perquè es faci justícia. Moltes d’elles han hagut de veure com els seus agressors, tot i haver passat pels tribunals, quedaven aviat en llibertat. Així mateix, accedim a la història de la Lejla, l’Ajna i l’Alen, tres “nens oblidats de la guerra” que van ser abandonats i que pateixen l’estigma d’haver sigut fruit de les violacions que van patir les seves mares durant el conflicte. Ells són la segona generació que malda contra l’oblit i la indiferència, fent front a figures com Dusko Tadic, el primer criminal condemnat per crims de guerra i contra la humanitat al tribunal de l’Haya, qui continua negant l’evidència d’aquella barbàrie que va succeir ben a prop nostre.

PONENTS

Amb la participació de:

•  MELIHA MERÐIĆ: representant de l’associació bosniana Dones Víctimes de la Guerra.

•  AJNA JUSIC: representant de l’associació bosniana Infants Oblidats de la Guerra.

•  TERESA TURIERA-PUIGBÒ: directora del documental Encara hi ha algú al bosc.

Moderat per MANEL VILA, Gerent del Districte 11 de Barcelona (Sarajevo 92-99), Ciutadà d’Honor de Sarajevo i membre de l’Associació Impacte Cinema i Drets Humans.

Event organitzat en col·laboració amb el Institut Català Internacional per la Pau com a part de les actes del Premi ICIP Construcció de Pau 2023.

ENTITATS COL·LABORADORES

TRÀILER i IMATGES

GALERIA CINECLUB

Altres sessions